Volautomatische plaatopslag en handlingsysteem

Grundner intelligent opslagsysteem

“Eenvoud, flexibiliteit en efficiëntie”

Het opslagsysteem is simpel in opbouw en toch ingenieus qua toepassing. Verplaatsingen van de manipulator zijn ruim  voldoende om 2 machines te voorzien van materiaal. Tijdens het snijden en/of in de “down”-uren wordt e.e.a. voorbereid.

Bovendien is het verplaatsen van een enkele plaat vele malen sneller dan het verplaatsen van het complete pakket! Beschikbare ruimte,  maximaal aanwezige soort materiaal op voorraad en de gemiddelde duur van een snijplan zijn de bepalende factoren voor de juiste configuratie.

Een hogere productiviteit.

Het systeem past perfect in een situatie  indien er kleine series en een grote diversiteit aan materialen worden verwerkt. Het systeem kan vooruitplannen en kan ook, indien nodig, tussentijds worden aangepast.

Ruimte besparing.

Door het koud op elkaar stapelen van materiaal kunt u tot 70% ruimtebesparing behalen. Iedere unieke plaat die overblijft uit een pakket kan in het systeem worden gelegd. Altijd vindbaar en snel beschikbaar! Alle formaten plaat (van 2000 x 1000 tot 12000 x 2000)  kunnen met één vacuümunit worden gehandeld, hierdoor is het nesten in verschillende afmetingen plaat perfect te optimaliseren. Omstapelen en klaarzetten van stapels gebeurd tijdens het snijden en/of in de “down-uren” en wordt door het systeem zelf uitgevoerd.  De minimale afstand tussen de stapels ( 70 mm) resulteert in optimaal oppervlakte gebruik. Gunstigere drukverdeling tov torens.

Zelflerend.

Het systeem bepaald door “learning by doing” waar en hoe de platen willekeurig gestapeld kunnen worden.

Controle.

Beschadiging van platen is zo goed als, uitgesloten. Wanneer de platen van de geleverde pakketten worden afgenomen, wordt het aantal gecontroleerd en gemeten op gewicht.

Diverse inzetmogelijkheden.

Het systeem kan vanaf de invoer van het materiaal tot en met de afvoer van de gesneden plaat op snijmachine, manloos werken. Uiteraard kan men ook de keuze maken om het systeem niet te koppelen aan de snijmachine(s). In dit geval worden er pakketten plaat samengesteld door het systeem, die op volgorde van bewerken komen te liggen. Koppeling met ongeacht welk merk snijmachine is mogelijk.

[foogallery id=”2859″]